Powered By Blogger

luni, 30 iulie 2012

Nu scapam de Base

  Rezultatele referendumului se pare ca duc tot la victoriile lui Base! Sigur rade acum: v-am facut-o si de data asta fraierilor!
 Se pare ca romanii nu s-au trezit din somnul adanc, de fapt doar romanii care nu s-au prezentat la vot! Aveau un as in maneca dar se pare ca nu au dorit sa-l foloseasca! Se complac in situatia asta pe care o traieste Romania de 8 ani incoace:(
   Va avea loc acum un alt sir de intemperii intre mai marii poporului, care iar vor face circ pe la TV. Cu ce am gresit oare ca m-am nascut in aceasta frumoasa tara? De ce sunt eu nevoita sa suport toate aberatiile acestor asa zisi conducatori ai poporului? Doar o minune dumnezeiasca ne mai poate salva. Ii dau dreptate lui Ion Iliescu care a declarat "Singura concluzie, singura poziţie onorabilă din partea lui Traian Băsescu ar fi să plece, să-şi dea demisia. (...) Domnul Băsescu trebuie să n-aibă curaj să mai scoată nasul în lume, cum se spune! Dacă s-ar întoarce, să stea închis în Cotroceni şi să aştepte verdictul cetăţenilor, să respecte Parlamentul. Dar eu cred că moralmente, domnul Băsescu n-are nicio autoritate să se mai întoarcă, el a fost rejectat de o majoritate zdrobitoare a românilor, n-are ce să mai caute la Cotroceni",  punctând că devine "imposibilă" o coabitare a lui Băsescu cu USL.
 Deci ramane de vazut ce se va intampla in continuare!

sâmbătă, 28 iulie 2012

Jocurile olimpice -Londra 2012




Vineri seara am urmarit cu entuziasm deschiderea JO de la Londra 2012. Un  spectacol de o maretie inestimabila cum numai englezii stiu sa faca. Ce e al lor e al lor! Spectacolul  ce a deschis cea de-a XXX-a ediţie a JO a fost realizat de Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)", recompensat cu opt premii Oscar. Întregul show a costat 27 de milioane de euro. La ceremonie au participat 10.000 de voluntari, iar show-ul s-a încheiat apoteotic, cu aducerea flăcării olimpice în stadion şi aprinderea Vasului Olimpic.
Ciclistul englez Bradley Wiggins, câştigătorul Turului Franţei din acest an, îmbrăcat în tricoul galben al învingătorului, a bătut clopotul, dând semnul de începere a spectacolului. Coktail debordant de cultură britanică, început cu melodia ‘Flowers of Scotland’ şi un cântec galez, acest spectacol i-a adus în scenă pe Beatles, Mary Poppins, pe infirmierele de la NHS şi chiar pe David Beckham, Spice Boy-ul fotbalului englez. Şi chiar James Bond în persoană a însoţit-o pe regină pe stadionul olimpic, într-un film regizat de Daniel Craig, la Buckingham Palace, pentru ca apoi ficţiunea să se transforme în realitate, iar Elisabeta a II-a să apară la bordul unui elicopter care a survolat Londra, înainte ca traseul să se încheie cu un salt improbabil cu o paraşută deasupra stadionului.
Scopul urmărit de Boyle şi de Stephen Daldry, directorul artistic, cu cei circa 10.000 de figuranţi: să arate cu umor rădăcinile identităţii britanice, cu diferitele tablouri inspirate din ‘Furtuna’ lui William Shakespeare. Scriitorul a fost de altfel pus în valoare încă de la începutul spectacolului de actorul Kenneth Branagh, într-un stadion transformat într-o liniştită pajişte englezească, cu vaci şi oi.
Departe de nebunia măreţiilor şi a clinchetului ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, în superbul ‘Cuib de pasăre’, acest spectacol a dat tonul: JO de la Londra se doresc a fi jocuri de talie umană. După 7 ani de muncă şi 12 miliarde de euro investiţi, Reginei i-a revenit onoarea să deschidă oficial această ediţie a jocurilor erei moderne.
Va urma apoi rândul atleţilor să intre în scenă şi să-şi dispute începând de sâmbătă, cele 302 medalii de aur puse în joc şi cel mai mare show din lume, după cum s-a exprimat primul ministru britanic David Cameron, potrivit Agerpres. Dacă spectacolul s-a desfăşurat pe peluză vineri seara, privirile au fost deopotrivă întoarse spre tribune, cu sute de celebrităţi din lumea artistică, sportivă şi politică, între care circa 120 şefi de stat şi de guvern. Au fost anunţaţi între alţii prima doamnă a Americii Michelle Obama, dar şi actorul Brad Pitt şi bineînţeles prinţul William şi soţia sa Kate.
Printre oamenii importanţi care au asistat la ceremonia de deschidere, în afara Reginei Elisabeta, a soţului său, ducele de Edinburgh, şi a celorlalţi membrii ai familiei regale, au participat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), belgianul Jacques Rogge, prima doamnă a SUA, Michelle Obama, primul ministru britanic David Cameron, cu soţia sa Samantha, membri ai guvernului, premierul francez Jean-Marc Ayrault, cel irlandez Enda Kenny sau premierul belgian Elio Di Rupo.
Delegaţia care a deschis defilarea sportivilor a fost cea a Greciei, al cărei steag a fost purtat de Alexandros Nikolaidis (taekwondo), şi a continuat cu celelalte ţări, în ordine alfabetică, închindu-se cu echipa gazdă, a Marii Britanii.
Festivitatea s-a încheiat discursurile lui Sebastian Coe, preşedintele Comitetului de organizae (LOCOG), şi al preşedintelui CIO, Jacques Rogge, după care Regina Elisabeta a II-a a declarat deschise Jocurile Olimpice, după ce a mai făcut acest lucru şi în 1976, la Montreal.
A urmat înălţarea drapelului olimpic, după ce a fost purtat de un grup de personalităţi, printre care Ban Ki-Moon, secretarul general ONU, atletul etiopian Haile Gebreselassie, dar şi de fostul mare boxer american Muhammad Ali, care a făcut mari eforturi, fiind bolnav de Parkinson. Sarah Stevenson (taekwondo) a depus jurământul olimpic în numele sportivilor, Mik Basi (box) în numele arbitrilor, iar Eric Farrell (canotaj) în numele antrenorilor.
Flacăra olimpică a fost adusă pe apă cu o şalupă de fotbalistul David Beckham şi a fost purtată spre stadion de fostul canotor Sir Steve Redgrave, cvintuplu campion olimpic, la finalul traseului de 12.875 km de-a lungul Marii Britanii, şi predată apoi unui grup de sportivi juniori. Cei şapte tineri, fiecare cu torţa lui, au aprins 204 petale de cupru, care s-au unit şi au compus flacăra olimpică în centrul arenei, totul culminând cu un grandios foc de artificii.
Paul McCartney (ex-Beatles), la 70 de ani, a interpretat piesa ”Hey Jude”, în încheierea festivităţii de deschidere a Olimpiadei. Londra a devenit primul oraş din istoria modernă care organizează Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după ediţiile din 1908 şi 1948. Capitala Regatului Unit a fost aleasă gazdă a Jocurilor Olimpice din 2012 la data de 6 iulie 2005, învingând oraşele Moscova, New York, Madrid şi Paris.
Conform datelor organizatorilor, cele 26 de sporturi, cu 39 de discipline, vor fi găzduite de 34 de baze sportive, pentru care s-au pus în vânzare 8,8 milioane bilete. Vor participa la competiţii 10.490 sportivi, care se vor bate în cadrul a 302 probe. Competiţiile se vor desfăşura pe durata a 19 zile (incluzând cele două zile rezervate fotbalului înainte de deschiderea oficială) şi vor fi acoperite de 21.000 de jurnalişti şi lucrători media. Vor participa reprezentanţi a 204 comitete olimpice naţionale, 2.961 tehnicieni şi oficiali, 5.770 oficiali ai echipelor şi se vor preleva 5.000 de probe anti-doping.
Mascotele oficiale pentru Jocurile Olimpice de vara din 2012, care au costat aproape 11,6 miliarde de euro, si pentru Jocurile Paralimpice (ce vor avea loc între 29 august şi 9 septembrie 2012), numite Wenlock si Mandeville, au fost lansate la data de 19 mai 2010.
 Londra este primul oraş care realizează tripla olimpică: în 1908 şi 1948 a găzduit deja două ediţii ale JO din era modernă.
Un spectacol total ce m-a facut sa ma emotionez!

miercuri, 11 iulie 2012

Paella cu pui si fructe de mare

 M-am gandit ca astazi sa va incant papilele cu o reteta de paella, dupa care eu sunt innebunita.Paella este un preparat de origine spaniola tipic coastei Valenciene, de aceea de multe ori gasim direct numele de Paella Valenciana. Paella este foarte apreciata de turistii care au ajuns in Spania, iar o paella facuta corect nu este decat o incantare.La prima vedere iti poate parea o oala mare cu orez, un pic altfel decat cel italian, mai consitent decat cel indian si mai rafinat decat pilaful sarbesc. Are aceleasi ingrediente: orez, carne si legume, dar secretul sta in felul in care acestea se combina si ordinea in care sunt puse la paellera (tigaia de paella).  Primele care ajung pe foc sunt legumele, calite in ulei de masline cat sa se inmoaie, dar niciodata sa se arda. Aromele deja amestecate prin calire sunt inobilate apoi de supa de pui sau vin alb sec in unele regiuni. Abia acum se pune orezul cu bob lung si amestec de sofran care se lasa sa fiarba incet, iar spre final la foc iute, astfel incat la baza vasului sa se formeze acea crusta crocanta. Carnurile, prajite sau fierte separat, se adauga abia la final pentru a le lasa gustul intact.

Timp de preparare 1 h, complexitate medie
Ingrediente:

  • un piept pui
  • 300 g cocktail fructe de mare
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 2 catei usturoi
  • 200 g mazare
  • 200g fasole galbena
  • 100 g porumb dulce
  • o cana si jumatate orez lung
  • o lingurita sofran
  • o lingurita boia dulce
  • jumatate de lingurita boia iute
  • sare, piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:

Se pune o oala cu apa si sare la fiert; dupa ce a dat apa in clocot se pune pieptul de pui si se lasa pana se fierbe.
Se scoate apoi si se pune in aceiasi apa cocktail-ul de fructe de mare si se lasa sa mai dea  2 clocote. Dupa ce s-a racit pieptul de pui se taie cuburi.
Intr-o tigaie mai adanca pentru ca se umfla orezul, se pun: uleiul, rosiile decojite taiate cubulete si ardeii taiati tot cubulete.
Se lasa la calit pana ce scade tot sucul de la rosii, se pune pieptul de pui cuburi, mazarea si fasolea si usturoiul si se mai caleste putin; se adauga apoi cana de orez, se lasa un minut si se pun 6 cani din apa in care am fiert fructele de mare si pieptul, strecurata in prealabil si se lasa la foc mic sa se umfle orezul.
Cand orezul este aproape gata se pune sofranul cat sa dea culoare si se pun fructele de mare. Se mai lasa putin si este gata.
Se serveste alaturi de un vin alb sec racit!
Ole!!!
Pofta buna!