Powered By Blogger

marți, 1 aprilie 2014

10 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu

 
Albește dinții: amestecă bicarbonat de sodiu cu pastă de căpșuni și suc de lămâie și folosește pasta obținută pentru a-ți spăla dinții.
Înlocuiește șamponul uscat: presară puțin bicarbonat de sodiu la rădăcina părului și masează bine scalpul, apoi scutură părul pentru a îndepărta bicarbonatul.
Oferă volum părului: adaugă în sticla de șampon puțin bicarbonat. După spălare, părul va fi moale, fără impurități și plin de volum.
Elimină clorul din păr: dacă petreci mult timp în piscină, este posibil ca părul tău să acumuleze clor, care va duce la decolorarea acestuia. Formează o pastă din detergent de vase și bicarbonat de sodiu și aplic-o pe păr. Asigură-te că folosești și un balsam bun.
Curăță peria de păr: dacă peria ta s-a îmbâcsit, pune-o într-un bol cu apă caldă amestecată cu 3 linguri de bicarbonat. Dacă vrei să o dezinfectezi, adaugă 2 picături de clor.
Exfoliază tenul: amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu produsul de curățare facială pe care-l folosești de obicei. Cu pasta obținută masează tenul cu mișcări circulare. Pielea va fi catifelată și curată.
Oferă strălucire pielii: amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu o lingură de suc ​​de lămâie și câteva picături de ulei de măsline. După curățarea pielii, aplică această pasta pe față și clătește după 10 minute.
Tratează acneea: amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu miere naturală, aplică pasta pe zonele afectate și clătește după 15 minute.
Curăță unghiile: dacă îți vopsești des unghiile, se vor îngălbeni. Poți scăpa de petele de pe unghii folosind o pastă formată din bicarbonat de sodiu și peroxid. Masează unghiile cu această pastă, apoi clătește-le cu apă călduță.
Menține tălpile fine: se pun 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă (opțional și câteva picături de ulei esențial, de ex. de levănțică) și se înmoaie picioarele timp de 20 minute. Apoi se freacă picioarele cu o pastă de bicarbonat de sodiu și apă pentru a ajuta la exfoliere.
Sursa: Doctor Oz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu