Powered By Blogger

luni, 30 ianuarie 2012

160 de ani de la nasterea lui I.L. Caragiale


Zilele trecute am vazut la televizor un film cu schitele marelui noastru dramaturg I.L. Caragiale. I-am regasit acolo pe cei din societatea de astazi, parca timpul a ramas acelasi. Azi se fac 160 de ani de cand distinsul dramaturg s-a nascut si ne-a daruit cel mai de pret lucru din literatura poporului nostru.
In 1912 Barbu Stefanescu Delavrancea, la moartea lui Caragiale spunea:
"Caragiale n-a murit
Caragiale nu poate sa moara ...
Ostenit de atata zbucium, doarme cu fata in sus... incet sa nu-l desteptam... desprins din unda divina, oprit o clipa intre noi, geniu reversibil, se intoarce in splendorile misterelor de unde ne vor veni geniile.... "
Nu pot decat sa-l aprob si sa ma bucur ca noi ca si romani am avut un asa dramaturg si ca opera sa dainuie in timp...

duminică, 29 ianuarie 2012

Cercetătorii au descifrat secretul fericirii

Un nou studiu arată că persoanele care tind să-şi cheltuiască banii pe experienţe sunt mai fericite decât cele care folosesc banii pentru a achiziţiona obiecte.
Cercetătorii de la Universitatea San Francisco State au descoperit că persoanele extravertite şi deschise experienţelor noi cheltuiesc mai mult pe experienţe (precum un concert, sau o călătorie de un weekend) decât pe obiecte.
Pentru a investiga modul în care deciziile de folosire a banilor afectează starea persoanelor, profesorul Ryan Howell a lansat un site intitulat Beyond the Purchase, unde utilizatorul poate participa la sondaje pentru a descoperi cel fel de consumator este şi cum este afectat de deciziile de folosire a banilor.
Howell şi colegii săi au elaborat acest studiu pe baza informaţiilor colectate de la 10.000 de participanţi la un sondaj. Voluntarii au completat chestionare cu întrebări referitoare la cumpărăturile pe care le fac, la trăsăturile de personalitate, propriile valori şi nivelul de satisfacţie în ce priveşte propria viaţă.
Un studiu efectuat de Howell în 2009 a demonstrat că persoanele care folosesc banii pentru experienţe noi devin mai fericite, contrazicând astfel zicala "banii nu aduc fericirea".
"Precedentul meu studiu a arătat că persoanele care preferă să folosească banii pentru experienţe, nu pentru obiecte, sunt mai fericite. Acum am vrut să înţelegem ce fel de persoane tind să facă aceste alegeri", a explicat profesorul Howell.
Cercetarea a arătat că persoanele care tind să-şi cheltuiască economiile pe experienţe obţin un punctaj mai mare în testele care măsoară gradul de extraversiune şi deschiderea către experienţe noi.
"Rezultatul este de înţeles, deoarece experienţele de viaţă sunt prin definiţie sociale şi conţin un element de risc. Dacă încerci o experienţă nouă şi nu îţi place, nu o poţi returna la magazin pentru a-ţi cere banii înapoi", a comentat profesorul.
"Studiul nostru arată că persoanele care sunt atrase mai degrabă de cumpărarea de obiecte ar putea fi mai fericite dacă ar încerca mai multe experienţe noi", a conchis profesorul Howell.
Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Positive Psychology.
Surse: PsychCentral şi MedicalXpress

joi, 26 ianuarie 2012

De ce sa bem ceai negru?

Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă trei ceşti de ceai negru pe zi pot beneficia de o scădere a tensiunii arteriale.
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, după apă. De-a lungul timpului au existat studii care au indicat că ceaiul poate stimula apărarea imunitară şi că are capacitatea de a stopa evoluţia şi extinderea celulelor canceroase.
Acum, o nouă cercetare a fost realizată pe un eşantion de 95 de voluntari cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani. O parte dintre participanţi au fost rugaţi să bea trei ceşti de ceai negru pe zi, iar ceilalţi au consumat o băutură placebo, cu aceeaşi concentraţie de cafeina ca şi ceaiul negru.
După şase luni, cercetătorii au observat că, în comparaţie cu cei ce au primit tratament placebo, persoanele care au băut ceai negru au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale de 2-3 mmHg (milimetri coloană de mercur).
Autorii cred că această scădere a tensiunii arteriale ar putea duce la o diminuare cu 10% a numărului de persoane care suferă de boli de inimă şi hipertensiune.
Profesorul Hodgson, coautor al studiului, a declarat că în ciuda faptului că şi alte studii anterioare indică o legătură între consumul de ceai şi îmbunătăţirea sănătăţii vaselor sangvine, este totuşi nevoie de mai multe cercetări pentru a înţelege modul în care ceaiul poate reduce tensiunea arterială.
Sursa: Daily Mail

marți, 24 ianuarie 2012

24 Ianuarie


Am uitat sa fim romani?.... astazi este o zi importanta pentru noi ca romani deoarece la 24 ianuarie 1859 s-a infaptuit Mica Unire, ceea ce a condus mai apoi la formarea statului de drept Romania.
Pacat ca ce au unit unii, distrug altii! Pacat ca suntem in mijlocul acestei distrugatoare puteri, care tine cu dintii de scaun. Se poarta cu noi de parca am fi niste marionete batjocorite pana ne ia ultima suflare. Suntem atat de mici intr-o lume atat de mare!
Incotro ne indreptam? sper ca spre mai bine....si vorba proverbului "orice speranta moare ultima".
La multi ani romani! Fi-ti puternici si credeti in telul vostru!

luni, 23 ianuarie 2012

Bine v-am gasit!

Buna dragilor, cei care imi veti citi bloggul: familie, prieteni, cunostinte, sau de ce nu dusmani! Am inceput prin a posta o reteta preferata de mine si de sotul meu Papanasi, pe care sper ca o veti incerca cu placere. Sper ca veti gasi util bloggul meu si promit ca o sa postez lucruri interesante din viata de zi cu zi!
O seara buna va doresc!

Papanasi

Ingrediente:
500 g branza vaci dulce;
100 g zahar;
2 oua;
1 esenta vanilie;
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie;
200 g faina;
smantana dulce;
dulceata (in functie de preferinte), eu folosesc dulceata de fructe de padure.
Preparare: Branza cu zaharul si cu bicarbonatul stins se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie iar la sfarsit se incorporeaza faina. Se pune uleiul la incins. Din aluat se formeaza bile de marime medie, care se strapung cu degetul in mijloc. Se dau prin faina. Se mai mareste apoi gaura din centru si se aplatizeaza putin colacul obtinut. Se mai formeaza niste bile mai mici care se pun deasupra peste colacul format.
Se prajesc papanasii pana devin rumeni! se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi uleiul!
Se servesc cu smantana deasupra si dulceata.
Pofta buna!