500 g branza vaci dulce;
100 g zahar;
2 oua;
1 esenta vanilie;
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie;
200 g faina;
smantana dulce;
dulceata (in functie de preferinte), eu folosesc dulceata de fructe de padure.
Preparare: Branza cu zaharul si cu bicarbonatul stins se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie iar la sfarsit se incorporeaza faina. Se pune uleiul la incins. Din aluat se formeaza bile de marime medie, care se strapung cu degetul in mijloc. Se dau prin faina. Se mai mareste apoi gaura din centru si se aplatizeaza putin colacul obtinut. Se mai formeaza niste bile mai mici care se pun deasupra peste colacul format.
Se prajesc papanasii pana devin rumeni! se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi uleiul!
Se servesc cu smantana deasupra si dulceata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu