Powered By Blogger

miercuri, 22 februarie 2012

Terina de ciuperci cu bacon la cuptor

Felul de mancare: Gustare
Pregatire: + o ora

Terina cu ciuperci si bacon la cuptor

Pentru preparare iti trebuie:

  • 1 legatura marar
  • 4 buc. ciuperci
  • 1 lingura ulei
  • 1 buc. ceapa alba
  • 3 buc. cartofi
  • 1 varf sare
  • 300 gr bacon feliat
  • 150 gr branza dulce sau cas
  • 4 buc. carnati oltenesti ( afumati)
  • 1 lingura condimente
  • 1 lingura smantana

Instructiuni pentru Terina cu ciuperci si bacon la cuptor:

Se aseaza intr-o tava de chec sau de yena tapetata cu ulei bucatile de bacon una langa alta, astfel incat sa se acopere si fundul si suprafata tavii si se da la frigider.
Se caleste in tigaie ceapa taiata julien, ciupercile si carnatii oltenesti taiati marunt, se condimenteaza cu piper, sare, oregano, busuioc, iar apoi se dau deoparte la racit.
Din cartofi se prepara un piure si se da deoparte.
Branzica se sfarama si se adauga smantana, sare si se amesteca formandu-se o pasta, iar la final se adauga mararul tocat marunt.
Se scoate tava din frigider si se pune un strat de piure, un strat de branzica cu marar, un strat de umplutura cu ciuperci si carnati, iar un strat de branzica cu marar si la final un strat de piure.
Se baga la cuptor pentru 45 minute la foc potrivit si se serveste cu salata verde!
Pofta buna!

Va rog sa intrati pe link si sa votati reteta! 

Un comentariu: